Dagelijkse bijbellezing voor vandaag 5 november 2018.

0
1051

Onze dagelijkse Bijbellezing voor vandaag komt uit het boek 2 kronieken 33: 1-25. Lees en wees gezegend.

2 Kronieken 33: 1-25:

1 Manasse was twaalf jaar oud toen hij begon te regeren, en hij regeerde vijfenvijftig jaar in Jeruzalem: 2 Maar deed dat kwaad was in de ogen van de Heer, zoals de gruwelen van de heidenen, die de Heer had uitgeworpen voor de kinderen van Israël. 3 Want hij bouwde opnieuw de hoge plaatsen die zijn vader Hizkia had afgebroken, en hij richtte altaren op voor Baäl, en maakte bosjes, en aanbad de gehele menigte van hemel, en diende hen. 4 Ook bouwde hij altaren in het huis des Heren, waarvan de Heer had gezegd: In Jeruzalem zal mijn naam voor altijd zijn. 5 En hij bouwde altaren voor het gehele heir van de hemel in de twee voorhoven van het huis van de Heer. 6 En hij liet zijn kinderen door het vuur gaan in de vallei van de zoon van Hinnom: ook observeerde hij tijden en gebruikte betoveringen, en gebruikte hekserij, en handelde met een vertrouwde geest, en met tovenaars: hij deed veel kwaad in de gezicht van de Heer, om hem tot woede uit te dagen. 7 En hij plaatste een gesneden beeld, het afgod dat hij had gemaakt, in het huis van God, waarvan God tot David en zijn zoon Salomo had gezegd, in dit huis en in Jeruzalem, dat ik heb gekozen voor alle stammen van Israël, zal ik mijn naam voor altijd stellen: 8 Evenmin zal ik de voet van Israël meer verwijderen uit het land dat Ik voor uw vaderen heb aangewezen; zodat zij acht zullen slaan op alles wat Ik hun geboden heb, volgens de hele wet en de inzettingen en verordeningen door de hand van Mozes. 9 Zo liet Manasse Juda en de inwoners van Jeruzalem dwalen, en slechter doen dan de heidenen, die de Heere voor de kinderen van Israël had vernietigd. 10 En de Heere sprak tot Manasse en tot zijn volk; maar zij wilden niet luisteren. 11 Daarom bracht de Heer de hoofdmannen van het leger van de koning van Assyrië op hen, die Manasse tussen de doornen namen en hem met boeien bonden en hem naar Babylon droegen. 12 En toen hij in verdrukking verkeerde, smeekte hij de Heer, zijn God, en vernederde hij zich enorm voor de God van zijn vaderen, 13 en bad tot hem: en hij was intre van hem en hoorde zijn smeekbede en bracht hem opnieuw naar Jeruzalem in zijn koninkrijk. Toen wist Manasse dat de Heer hij God was. 14 Nu bouwde hij daarna een muur zonder de stad David, aan de westkant van Gihon, in de vallei, zelfs tot aan de ingang bij de vispoort, en omsingelde hij Ophel en verhoogde deze op een zeer grote hoogte, en zet kapiteins van oorlog in alle omheinde steden van Juda. 15 En hij nam de vreemde goden en het afgod weg uit het huis van de Heer, en alle altaren die hij had gebouwd op de berg van het huis van de Heer en in Jeruzalem, en wierp ze uit de stad. 16 En hij repareerde het altaar van de Heer, en offerde daarop vredesoffers en dankoffers, en beval Juda de Here God van Israël te dienen. 17 Niettemin offerde het volk nog op de hoge plaatsen, maar alleen aan de Heer, hun God. 18 Het overige nu der geschiedenissen van Manasse, en zijn gebed tot zijn God, en de woorden van de zieners die tot hem spraken in de naam van de Here God van Israël, zie, zij zijn geschreven in het boek der koningen van Israël . 19 Ook zijn gebed, en hoe God van hem was doordrongen, en al zijn zonde, en zijn overtreding, en de plaatsen waar hij hoge plaatsen bouwde en bosjes en gesneden beelden opzette, voordat hij vernederd werd: zie, ze zijn onder de uitspraken van de zieners. 20 En Manasse ontsliep met zijn vaderen, en zij begroeven hem in zijn eigen huis; en zijn zoon Amon regeerde in zijn plaats. 21 Amon was twee en twintig jaar oud toen hij begon te regeren, en regeerde twee jaar in Jeruzalem. 22 Maar hij deed dat kwaad was in de ogen des Heren, evenals zijn vader Manasse: want Amon offerde aan alle gebeeldhouwde beelden die zijn vader Manasse had gemaakt en diende hen; 23 En vernederde zichzelf niet voor de Heer, zoals zijn vader Manasse zichzelf had vernederd; maar Amon drong steeds meer binnen. 24 En zijn knechten samenzweerden tegen hem, en doodden hem in zijn eigen huis. 25 Maar het volk des lands doodde allen, die tegen koning Amon hadden samengespannen; en het volk des lands maakte zijn zoon Josia koning in zijn plaats.

advertenties

LAAT EEN ANTWOORD ACHTER

Vul hier uw reactie!
Vul uw naam hier